Hoe krijg je meer lezers naar je blog? (Deel #2)

blog-lezers

Bloggen is populair. Met weblogsystemen zoals WordPress, Blogger en Tumblr is het zowel voor bedrijven als individuen makkelijk om een blog te starten. Eenmaal begonnen met bloggen, wil je natuurlijk het liefst een groot aantal lezers opbouwen. Maar hoe trek je meer bezoekers? Hieronder volgt het tweede deel van de tips die wij voor je hebben.

Zoals je in de vorige blogpost hebt kunnen lezen, zijn de tips erop gericht om je blog aantrekkelijker te maken en om er voor te zorgen dat mensen je blog kunnen vinden.

  • Ga voor een aantrekkelijk design. Smaken verschillen natuurlijk, maar een rommelig geheel of een regenboog aan kleuren en knipperende afbeeldingen maken doorgaans een wat minder goede of professionele indruk.
  • Analyseer. Google Analytics verschaft nuttige informatie en is bovendien gratis. Hoe komen lezers op je blog terecht en vanaf welke bron blijven ze langer op je blog hangen?
  • Zorg dat andere mensen jouw blogposts kunnen delen door share buttons voor verschillende social media kanalen te plaatsen.
  • Gebruik je andere social media accounts om je blog zichtbaarheid te geven, door bijvoorbeeld een link naar je blog in je Twitter bio of op je fanpagina te zetten.
  • Vergeet ook niet om je blog via je e-mailhandtekening te promoten.
  • Voeg een nieuwe blogpost toe aan social bookmarkingsites, zoals StumbleUpon. Ook dit kan het verkeer naar je blog doen toenemen.
  • Netwerk! Zoek contact met andere bloggers (o.a. via Twitter), voeg eens een waardevolle comment toe aan hun blog, stel vragen, doe mee aan conversaties, etc.
  • Zijn er verschillende personen die om de beurt een bijdrage leveren aan je blog? Plaats bijvoorbeeld een foto en een korte introductie van ieder van hen op je pagina. Dat maakt de blog een stuk persoonlijker. Natuurlijk kan je dit ook doen als er maar één blogger is.
  • Vraag je je als bedrijf af hoe je de inhoud van je blog kunt verbeteren? Schrijf bijvoorbeeld eens een blogpost waarin je een vergelijking maakt tussen twee producten of diensten of focus je ook een keer op de problemen van bepaalde producten. (Een uitgebreide uitleg en nog een drietal tips zijn te lezen in deze blogpost van Marcus Sheridan.)
  • Geef niet op. Je hebt niet van de ene op de andere dag een enorme schare fans opgebouwd. Dit heeft gewoonweg tijd nodig, dus blijf doorgaan met bloggen.

Met deze tips hopen we je een aardig eind op weg te hebben geholpen. Natuurlijk zou het heel mooi zijn om een enorm bezoekersaantal van je blog te kunnen genereren. Een succesvolle blog willen we allemaal wel! Staar je echter niet blind op getallen en vergeet vooral niet om plezier in het bloggen te hebben. Immers, dan straalt je blog dit ook uit!

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Hoe krijg je meer lezers naar je blog? (Deel #2), 9.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24