BranchOut, concurrentie voor LinkedIn?

BranchOut

“Het is als Coca-Cola en Pepsi,” aldus Rick Marini, CEO van BranchOut, over de relatie met LinkedIn. Met 25 miljoen geregistreerde gebruikers is de Facebook app BranchOut de grootste concurrent van het professionele social media netwerk. Wat is BranchOut precies en zal het een succes worden?

Wat kan je met BranchOut?

BranchOut bestaat inmiddels twee jaar en biedt gebruikers de mogelijkheid om te zien welke Facebookvrienden (en vrienden van vrienden) bij een bedrijf werken. In tegenstelling tot LinkedIn, hoef je je professionele netwerk hier niet per persoon op te bouwen, maar kan je je reeds bestaande Facebooknetwerk gebruiken. Gebruikers kunnen o.a. hun werkervaring invullen, berichten naar connecties versturen, aanbevelingen verzamelen en om introducties vragen. Daarnaast zijn via de app zo’n 3 miljoen vacatures te vinden. Ook is er een op LinkedIn Recruiter lijkend onderdeel ontwikkeld, bedoeld om talenten te zoeken. Voor LinkedIn was dit overigens een reden om BrancheOut in juli van het afgelopen jaar de toegang tot LinkedIns API’s te ontzeggen.

Populariteit van de app

Met 13 miljoen unieke bezoekers per maand staat BranchOut op nummer 31 van de populairste Facebook apps. Dit lijkt op het eerste gezicht geen heel hoge score, maar het betekent wel een hogere plaats dan Instagram, Twitter en Pinterest. Ongeveer de helft van de nieuwe gebruikers woont buiten de V.S. en nieuwe mobiele gebruikers hebben een belangrijk aandeel in de groei. In november vorig jaar werd de eerste app voor de smartphone gelanceerd. Terwijl in januari nog 25% van het totale verkeer afkomstig was van smartphones, ligt dit percentage nu al op 45%.

Heeft BranchOut een toekomst?

Hoewel het aantal gebruikers van de app nog wat schril afsteekt tegen de 150 miljoen van LinkedIn, dient niet te worden vergeten dat er 850 miljoen Facebookgebruikers zijn, allemaal potentiële gebruikers van de BranchOut app. Het bouwen van een Facebook app heeft op deze manier zo zijn voordelen, maar er is natuurlijk ook het risico dat Facebook zijn functies aanpast en BranchOut hierdoor ook meteen moet veranderen. Bovendien, mocht Facebook besluiten zelf een carrière-onderdeel te ontwikkelen, dan zal BranchOut het wel eens moeilijk kunnen krijgen.

De originele tekst is te vinden op http://mashable.com/2012/04/19/branchout-25-million/

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24