Gebruik van social media op de mobiele telefoon: Vervelend of juist niet?

mobiele telefoon social media

Je kent het verschijnsel waarschijnlijk wel: ben je op een leuk feestje, een concert of zomaar bij een bezienswaardigheid, staan er allemaal mensen om je heen naar het schermpje van hun mobiel te turen, berichtjes te tikken en foto’s en filmpjes te maken. En dat allemaal met dat ene apparaatje dat inmiddels ook toegang tot internet heeft.

Vervelend? Nee hoor, eerder heel sociaal. Want als dat mobieltje een smartphone is, is de kans groot dat hetgeen de mensen om je heen zien en meemaken, direct gedeeld wordt met vrienden en familie. Precies, met behulp van diezelfde mobiele telefoon. En natuurlijk met behulp van Facebook, Hyves en Twitter.

“Delen op sociale netwerken vaker vanaf telefoon dan computer”

Je wist natuurlijk al dat we met zijn allen massaal gebruik maken van sociale netwerken. En je wist vast ook al dat ongeveer zeven op de tien mensen op een of meerdere social media sites actief is. Maar wist je ook al dat uiteindelijk meer mensen via hun mobiele telefoon hun ervaringen zullen delen dan via een laptop of desktop?

Als je een moment stil staat bij het fenomeen ‘delen’, is dat een hele logische voorspelling. Want leuke dingen die je wilt delen, maak je vaak mee op andere plaatsen dan thuis of op het werk. Dus op plaatsen waar je mobiele telefoon het enige apparaat is waarmee je die ervaring direct kunt delen met je vrienden. En direct delen is leuker (want actueler) dus waarom wachten tot je weer achter je PC zit?

Kortom, neem het mensen niet kwalijk als ze massaal met hun mobiel aan het spelen zijn terwijl jij 100% gefocust bent op het optreden van je favoriete band. Het is echt heel sociaal gedrag en biedt ook jou de kans om leuke ervaringen van anderen te volgen. Maar dan wel op een moment dat jij je verveelt natuurlijk. Bijvoorbeeld in de trein, op de camping of toch gewoon op het werk.

Een paar cijfers (met dank aan Flowtown) om deze ontwikkeling te illustreren:

social media mobiele telefoon

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Gebruik van social media op de mobiele telefoon: Vervelend of juist niet?, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!

2 Responses to “Gebruik van social media op de mobiele telefoon: Vervelend of juist niet?”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Yocter, SMC Utrecht. SMC Utrecht said: Social Media Blog Gebruik van social media op de mobiele telefoon: Vervelend of juist niet? http://bit.ly/9t0Zac #smc030 [...]

  2. Geweldige post. Het kan soms inderdaad vervelend zijn, overal waar je kijkt zijn mensen aan het bellen of aan het sms’n. Maar het is de beste uitvinding sinds…….de internet.

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...

Leave a Reply

UA-9036473-24