Nederlandse startup Statilizer helpt marketeers met spoed social media te analyseren

Statilizer LogoDe vandaag gelanceerde Nederlandse startup Statilizer brengt social media analyse en benchmarking rapportages als een on-demand dienst. Een toepassing vooral geschikt voor brand managers, marketeers en PR professionals met haast of wisselende analyse behoeftes. Statilizer maakt het voor gebruikers mogelijk zelf grote hoeveelheden social media data op ieder moment eenvoudig te vergaren en inzichtelijk te krijgen. Zonder abonnementen maar in een betalen-naar-gebruik model.

Grote hoeveelheden data eenvoudig inzichtelijk
Waar veel social media monitoring tools werken met wekelijkse analyses in maandelijkse abonnementen, kiest Statilizer voor een geheel nieuwe methode. Statilizer laat gebruikers zelf met een paar klikken grote hoeveelheden social media data opvragen, op het moment dat dit het hardst nodig is. Deze data wordt vergaard, geanalyseerd en gevisualiseerd in een online dashboard met meer dan 400 interactieve grafieken en tabellen. Met algoritmes, inzoomen, uitzoomen en export mogelijkheden wordt zo alle relevante informatie over merk, fans, medewerkers en concurrenten inzichtelijk.

Behoefte aan on-demand
In de real-time wereld van social media, is up-to-date kennis van fan-behoeftes, activiteiten van concurrenten en in welke mate medewerkers hierop anticiperen van cruciaal belang. Maar concurrenten, advertentie campagnes, trends en fans komen en gaan. Wat vandaag belangrijk is, kan morgen alweer irrelevant zijn geworden. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen kunnen brand managers en marketeers niet meer simpelweg vertrouwen op standaard rapportages. Rapportages die veelal bestaan uit een vaste lijst concurrenten met steeds dezelfde informatie. De on-demand dienst van Statilizer biedt dan ook niet alleen veel flexibiliteit in data, maar ook in de kosten omdat alleen betaald hoeft te worden voor de data die nodig is. Real-time inzichten, wanneer en waarvan je maar wilt, tegen een eerlijke prijs.

Geavanceerde concurrentie analyse
Registratie voor een Statilizer account is gratis en geeft bovendien toegang tot wisselende gratis rapporten. Statilizer begint haar diensten met Facebook Pagina’s in Competitor Analyses waarmee het mogelijk is eigen Facebook Pagina’s maar ook die van concurrenten volledig te analyseren en resultaten te vergelijken. Met in elk rapport de zogenoemde Performance Ratio: Een samenvatting van alle verworven data waar door middel van algoritmes en zelf aan te passen KPI Settings (Key Performance Indicators) berekend en onderbouwd wordt welke Facebook Pagina het best presteert.

Gebruiken van Big Data
Statilizer voorziet in de groeiende behoefte bij brand managers, marketeers en PR professionals van het verwerven en inzichtelijk krijgen van grote hoeveelheden data (Big Data). Statilizer laat dit hele proces bovendien geheel door de gebruiker zelf uitvoeren. Van de keuze welke data wordt vergaard, tot het exporteren van grafieken in PDF ter rapportage aan het management of om te gebruiken in publicaties.

Statilizer wordt inmiddels gebruikt door verschillende bedrijven als LEWIS PR, Cemit DS, Ajax and CliniClowns. De web-based tool is ontwikkeld door het Nederlandse social media software bedrijf Yocter, opgericht door web innovator Godfried van Loo.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Nederlandse startup Statilizer helpt marketeers met spoed social media te analyseren, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24