Facebook, uploaden van foto’s en taggen Facebook Pagina’s: Wat zijn de mogelijkheden?

Facebook Pagina taggen en foto's

Onlangs werd mij gevraagd wat de mogelijkheden zijn om personen en Pagina’s in Facebook foto’s en posts te taggen. Een kort onderzoekje, bracht me op de volgende conclusies:

 

 

 

Vraag: Onderzoek of het mogelijk is voor een Facebook gebruiker om:

  • een foto te uploaden op de eigen wall
  • die middels een mention dan wel tag automatisch ook op de Wall komt van de Facebook Pagina van je klant
  • en ook zichtbaar is voor andere fans (die geen vriend zijn van de uploader) van die Facebook Pagina

Resultaten

  1. Een foto uploaden op de wall van een Facebook Pagina brengt deze foto NIET in de nieuwsfeed van je vrienden. Ongeacht privacy instellingen van deze foto (publiek of niet, foto komt niet op de nieuwsfeed van vrienden). Kans bestaat dat dit WEL gebeurt als vrienden ook fan zijn van deze Pagina.
  2. Een foto uploaden op de wall van een Facebook Pagina en deze vervolgens liken brengt deze foto NIET in de nieuwsfeed van je vrienden. Ongeacht privacy instellingen van deze foto (publiek of niet, foto komt niet op de nieuwsfeed van vrienden). Kans bestaat dat dit WEL gebeurt als vrienden ook fan zijn van deze Pagina.
  3. Een foto uploaden op de wall van een Facebook Pagina en deze vervolgens sharen brengt de foto WEL in de nieuwsfeed van je vrienden. Echter, als je vrienden op “like” klikken komen die toe aan de share en NIET de foto. Op de wall van de Facebook Pagina zie je er geen likes door ontstaan.
  4. Een Facebook Pagina in een foto “taggen” wil niet altijd goed werken met Facebook Pagina’s i.v.m. locaties, en is bovendien omslachtig.
  5. Inchecken op een locatie met foto brengt deze foto NIET perse in de nieuwsfeed van vrienden.
  6. Een foto uploaden op de eigen profiel wall en daarin een mention verwerken van de pagina (door gebruik van het “@” teken en de pagina aan te klikken waardoor deze wordt gehyperlinkt in de tekst), brengt de foto WEL op de nieuwsfeed van vrienden en (indien publiek gepost) WEL op de wall van de Facebook Pagina. Dit zou dus de ideale oplossing zijn, echter…. Op de mobiele Facebook applicatie of mobiele website m.facebook.com lijkt het NIET mogelijk een Pagina in een mention te verwerken. Op een computer of tabled op www.facebook.com werkt het WEL. Het is eveneens afhankelijk van de app.

Conclusie

Alleen mogelijkheid 6 biedt perspectieven, maar voelt wat omslachtig. Mensen kunnen namelijk niet gebruik maken van de Facebook App op hun telefoon, maar dienen in te loggen op Facebook in hun webbrowser, dan komen ze op de mobiele site, vervolgens dienen ze over te schakelen op desktop modus en dan in hun browser een foto te uploaden en daarin een mention verwerken van de Pagina.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Facebook, uploaden van foto's en taggen Facebook Pagina's: Wat zijn de mogelijkheden?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24