VARA en crossmedia blijkt een goede combinatie

De VARA is al een tijdje bezig met een innovatieve koers. Twee jaar geleden werd deze koers ingezet met het achterliggende idee dat de formats van de toekomst niet langer televisie-, radio- of internetformats zijn, maar veel meer ‘mediaformats’ waarin alle media op een zinvolle manier gecombineerd worden.

Zogenaamde mediaformats leggen de VARA geen windeieren. Het bereik van de VARA is namelijk binnen twee jaar verviervoudigd en de VARA is binnen het digitale domein veruit de grootste ledengebonden omroep geworden. Een goed voorbeeld is De Wereld Draait Door, dit format is binnen twee jaar online maar liefst verdertigvoudigd.

Niet gek te bedenken is dan ook dat in 2010 de VARA haar innovaties op crossmediaal gebied blijft voortzetten. De omroep presenteerde eind januari haar plannen voor de lancering van een ‘social video player‘, die is gekoppeld aan verschillende social media zoals Hyves, Facebook, Twitter en sites als IMDB.com. Daarnaast komt de VARA met een nieuwe site voor Giel Beelen en een applicatie voor de mobiele telefoon, waarmee je als fan Giel overal live kunt volgen. De succesvolle prijswinnende Kinderen voor Kinderen Karaoke wordt verrijkt met Augmented Reality, waardoor je met behulp van een webcam in een speciale video-omgeving te zien bent.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24