Sociaal netwerk LinkedIn opent kantoor in Amsterdam

Het zakelijke netwerk LinkedIn opent nu ook een kantoor in Amsterdam. Het is de eerste vestiging van de sociale netwerksite voor professionals op het Europese vasteland.

Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat Eugenie van Wiechen is aangesteld als landenmanager Nederland. Zij betrekt het nieuwe LinkedIn-kantoor dat afgelopen maandag is geopend in het World Trade Centre op Schiphol. De nieuwe LinkedIn-manager Nederland werkte hiervoor onder ander voor Marktplaats en Sanoma Uitgevers.

Van Wiechen en haar team van advertentie- en wervingsspecialisten moeten LinkedIn laten groeien in Nederland. Ze proberen dat door diensten gericht op Nederlandse gebruikers te ontwikkelen en lokale samenwerkingsverbanden aan te gaan. LinkedIn verdient geld met gebruikers die betalen voor extra functionaliteit, verkoop van advertenties en verkoop van softwarelicenties voor bedrijven.

Buiten de VS heeft Nederland de meest actieve LinkedIn-gemeenschap, met de meeste gebruikers per hoofd van de bevolking, schrijft Van Wiechen op haar weblog. LinkedIn heeft wereldwijd 50 miljoen gebruikers, waarvan de helft in de VS. 30 procent van de Nederlanders heeft een LinkedIn-account.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24