GEZOCHT: Student voor social media verslag VN-Top New York

VN Top New York

Vanaf 20 september 2011 vindt in New York de 66e editie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties plaats. In aanloop naar deze vergadering en tijdens de openingsweek doen verschillende Nederlandse delegatieleden voor het eerst via sociale media verslag van deze VN-top. Deze leden van de ambtelijke delegatie brengen voor het voetlicht wat Nederland doet in VN-verband, belicht de thema’s die Nederland centraal wilt stellen en verslaan een aantal side events.

STUDENT GEZOCHT VOOR SOCIAL MEDIA VERSLAG

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt daarnaast een student die in het kielzog van de Nederlandse delegatie via sociale media verslag wil doen van de openingsweek van de VN-top.

Voor de werving van deze social mediareporter is het ministerie een competitie gestart op Facebook. Studenten die kans willen maken op deze unieke uitdaging moeten in een YouTube-filmpje van 1 minuut duidelijk maken waarom hij of zij het meest geschikt is voor deze opdracht. Vervolgens moeten zij zoveel mogelijk stemmen en reacties verzamelen op hun filmpje.

Uit de inzendingen kiest de jury, bestaande uit enkele leden van de Nederlandse delegatie en het online team, vijf kandidaten. Deze kandidaten voeren een gesprek met de jury, waarna uiteindelijk één reporter wordt gekozen.

De sociale mediareporter maakt vanaf 1 september verslag van de voorbereidingen voor de top via Facebook, Youtube, Twitter, Flickr, LinkedIn, etc. Tijdens de top gaat de reporter op onderzoek uit. Hij woont bijeenkomsten bij, interviewt relevante personen en maakt zowel inhoudelijke bijdragen als sfeerimpressies.

De inzet van de delegatieleden en de speciale reporter tijdens de VN-top maakt deel uit van een aantal pilots binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken om ervaring op te doen met sociale media. Het ministerie wil de komende tijd het gebruik van sociale media op een structurele wijze embedden in de organisatie. Kansen, mogelijkheden en valkuilen voor een online aanwezigheid van het ministerie in de sociale media worden verkend. Het ministerie gaat daarom ook op zoek naar de mogelijke beperkingen en grenzen, die je binnen een diplomatieke organisatie kunt tegenkomen.

De competitie vindt plaats op de Facebookpagina

(Dit persbericht is geplaatst zoals wij deze ontvingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken)

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
GEZOCHT: Student voor social media verslag VN-Top New York, 6.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

UA-9036473-24