Vacaturelandkaart.nl toont realtime vacatures uit Twitter op kaart

Vacatures uit Twitter

De vandaag gelanceerde en door Yocter ontwikkelde website vacaturelandkaart.nl visualiseert realtime vacatures op een kaart door vacatures te scannen die via Twitter worden verspreid. Met locatie herkenning, filtertechnieken en het kunnen opgeven van voorkeuren krijgt men direct relevante en actuele vacatures uit de eigen regio op een kaart te zien. Afkomstig van de bekende vacaturesites, maar ook van kleinere werving- & selectie bureaus en bedrijven zelf.

Vollediger maar toch overzichtelijker

Vacaturelandkaart.nl maakt zoeken naar relevante en actuele vacatures aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter. Allereerst omdat men zelf de maximale reisafstand kan bepalen, maar ook omdat in één kaart toegang wordt verkregen tot vacatures van alle bekende vacaturesites alsook daarbuiten.

Eén van de belangrijkste variabelen bij het zoeken naar een nieuwe baan, is de locatie. Als je niet uren in de file wilt staan noch wilt verhuizen, valt het grootste deel van alle vacatures af. Om toch zoveel mogelijk vacatures te kunnen vinden, zal een werkzoekende continu allerlei verschillende vacature websites afgaan en steeds opnieuw de gewenste straal rond zijn eigen huis moeten opgeven. Een zeer omslachtig en tijdrovend proces.

Twitter: duizenden actuele vacatures maar lastig vindbaar

Vacatures uit Twitter in eigen regioDe bekende vacature websites, de kleinere werving en selectie bureaus en bedrijven zelf plaatsen allen hun vacatures ook op Twitter. Het zoeken naar vacatures in Twitter is echter eveneens een zeer omslachtig proces omdat plaatsnamen afzonderlijk moet worden afgezocht en maken de vele retweets en dubbel geplaatste vacatures het zoeken onmogelijk. Met de Vacaturelandkaart.nl komt aan dit alles een einde omdat de kaart zichzelf ververst en controleert, waardoor spam en dubbel geplaatste vacatures eruit worden gefilterd.

“De Vacaturelandkaart bespaart niet alleen veel tijd, maar biedt ook een veel completer overzicht omdat tevens vacatures die je niet vindt op de bekende sites worden getoond.” aldus Godfried van Loo, eigenaar van het social media bureau Yocter dat de website heeft ontwikkeld. “Toch neemt de Vacaturelandkaart geen wind uit de zeilen van gevestigde spelers, omdat het slechts naar geplaatste vacatures verwijst.”

Mogelijkheden voor bedrijven

Vacatures social media voor bedrijvenIn 2 weken tijd heeft de Vacaturelandkaart.nl al meer dan 15.000 vacatures op de kaart gezet en daarnaast ruim 10.000 spam of dubbel geplaatste vacatures eruit gefilterd. Voor bedrijven is het mogelijk tegen betaling de eigen vacatures extra te laten opvallen of een white-label versie van de Vacaturelandkaart op de eigen website te plaatsen. Met koppelingen met andere door Yocter ontwikkelde producten als SocialDrums, is de kaart nog eenvoudiger voor bedrijven in te zetten.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Vacaturelandkaart.nl toont realtime vacatures uit Twitter op kaart, 7.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!

One Response to “Vacaturelandkaart.nl toont realtime vacatures uit Twitter op kaart”

  1. [...] Coolhunt 2 Social Media : http://yocter.nl/social-media-blog/2011/03/vacature-kaart-twitter-social-media/ GA_googleAddAttr("AdOpt", "1"); GA_googleAddAttr("Origin", "other"); GA_googleAddAttr("LangId", [...]

Leave a Reply

UA-9036473-24