Help, ik moet iets met social media! Wat nu?

iets doen met social media

Het zal je maar gebeuren: heb je eindelijk je online strategie op orde, moet je aan de slag met social media! En het was zo overzichtelijk… Gewoon een advertentie in de krant, een spotje op radio en televisie, misschien nog een paar advertorials (je weet wel, van die artikelen die eigenlijk advertenties zijn) in magazines en klaar was je.

Nu heb je rekening te houden met een enorm fragmenterend medialandschap met honderden en soms zelfs duizenden relevante websites, consumenten die overal en nergens zijn en zich ook nog eens steeds lastiger laten verleiden om op jouw mooie ‘rich media’ banner te klikken. En dan moet je dus ook nog aan de social media… Help!!

Vooruit dan, we zijn er immers om elkaar te helpen. Daarom hieronder een opzetje voor de hoofdstukindeling van je social media plan. Gewoon even een dag telefoon en e-mail uit, internet bij de hand voor wat desk research en tikken maar. Je baas zal versteld staan van het resultaat.

HOOFDSTUKINDELING SOCIAL MEDIA PLAN

social media doelgroepHoofdstuk 1: ken je klanten
Wie zijn mijn klanten? En welke mensen zou ik graag als klant willen hebben? En vooral: wat doen ze, wat vinden ze belangrijk en waar zijn ze?

Hoofdstuk 2: help je klanten
Wat wil ik als organisatie dat deze mensen gaan doen? Wat moeten ze kopen? En…waarom worden die mensen er beter van als ze met mij in zee gaan?

Hoofdstuk 3: word vrienden
Beschrijf hier hoe je een langetermijnrelatie met je doelgroep op gaat bouwen. Hoe je ze op gaat zoeken op hun favoriete plek (tip: dat zou weleens Hyves, Facebook of Twitter kunnen zijn) en hoe je ze gaat verleiden om jouw vriendje te worden.

Hoofdstuk 4: blijf vrienden
Hier ga je schrijven over vriendschap. Wat is de basis van een goede vriendschap (geven en nemen, eerlijk zijn, voor elkaar klaar staan,…?) en hoe ga jij als organisatie die vriendschappen onderhouden.

social media planHoofdstuk 5: geven om te nemen
Vrienden zijn er om elkaar te helpen, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Of als de muren geverfd moeten worden. Of als je advies nodig hebt bij de aankoop van een nieuwe computer… Als jij je vrienden helpt, helpen ze jou waarschijnlijk ook. Wellicht zelfs door jouw product te kopen. Schrijf hier dus hoe je je vrienden gaat verleiden om jou te helpen…door hen te helpen!

Hoofdtuk 6: samenvatting
Tijd voor een samenvatting zodat je baas niet alles door hoeft te lezen (druk, druk, druk). Oh ja, dit mag ook hoofdstuk 1 zijn; scheelt weer scrollen / bladeren.

Hoofdstuk 7: actielijst
Een 1,2,3-tje zodat iedereen weet wanneer wat gedaan moet worden. En door wie natuurlijk.

Succes!

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Help, ik moet iets met social media! Wat nu?, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!

One Response to “Help, ik moet iets met social media! Wat nu?”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by erik zwart, Yocter. Yocter said: Help, ik moet iets met social media! Wat nu? http://soc.ms/tnO5Ti [...]

Leave a Reply

UA-9036473-24