Google zelf niet zo goed in zoekmachine optimalisatie (SEO)

google zoekmachine optimalisatie

Google heeft vorige week een rapport vrijgegeven waarin een analyse staat van hoe Google haar productpagina’s optimaliseert voor zoekmachines, inclusief haar eigen zoekmachine. De resultaten van deze analyse zijn echter niet zo rooskleurig.

In het zogenaamde SEO Report Card, samengesteld door drie Google-medewerkers, kreeg het bedrijf slechts één “uitstekend” voor de vele criteria waaraan het zou moeten voldoen. Daarnaast waren er drie “voldoendes” te bespeuren en maarliefst acht keer was “verbetering wenselijk”. Het rapport bevat alles tezamen een analyse van de hoofpagina’s van 100 Google-producten.

De resultaten van de SEO Report Card begonnen vorige maand al te circuleren binnen de kantoren van Google. Een flink aantal teams hebben ook al actie ondernomen (of zijn dit van plan) naar aanleiding van de niet zo positieve resultaten.

SEO, wat staat voor Search Engine Optimization, is in de laatste tien jaar uitgegroeid tot een hot item, aangezien internetgebruikers steeds meer zijn gaan vertrouwen op zoekmachines als Google, Yahoo en Bing bij het vinden van producten e.d.. Het is dan ook lichtelijk gênant te noemen dat het bedrijf dat zich de grootste en bekendste zoekmachine van de wereld mag noemen, zelf niet in staat is om haar eigen pagina’s goed te laten scoren.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Be Sociable, Share!

3 Responses to “Google zelf niet zo goed in zoekmachine optimalisatie (SEO)”

  1. Hans says:

    Goed artikel, denk ook eens aan een foutloos geprogrammeerde website volgens de W3C standaard.
    De homepage van google heeft 118 fouten, terwijl wij als webdesigners foutloos leren programmeren.

    Bing adviseert nu W3C foutloze code voor een betere ranking, wanneer komt Google hiermee als ranking factor?

    W3c validatie en uw google ranking

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...
  2. Hans,

    Vind ik ook sterk van Bing. Zoek maar eens op: social media bij Bing en bewonder het eerste resultaat :-)

    Toch hoeft W3C niet heilig te zijn in mijn ogen. Wel is het zeker zo, dat als je veel aandacht geeft aan de W3C afspraken, je professionaliteit toont en dat zou een zoekmachine zeker moeten belonen. Een financieel adviseur die er keurig uitziet vind ik ook betrouwbaarder dan een financieel adviseur die er uitziet als een zwerver.

    Lees anders ook Webrichtlijnen, W3 en WYSIWYG.

    Maar die 118 fouten van Google waar je over schrijft… Het is eerder een vorm van arrogantie. Maar de slogan is natuurlijk “don’t be evil” :-)

    Godfried van Loo

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...
  3. [...] Google zelf niet zo goed in zoekmachine optimalisatie (SEO … [...]

Leave a Reply

UA-9036473-24